Płatności

Odpowiedz

Re.: Płatności zbliżeniowe Visa online. Kiedy?

Jakiś czas temu właśnie zamknąłem konto w BZWBK. Karta VISA Sol raz przy zbliżeniowych płatnościach wchodziła online, raz offline, nawet w tym samym sklepie i terminalu. To była totalna loteria. Identycznie miałem w Credit Agricole ale to pewnie dlatego, że ich karty działają na infrastrukturze BZWBK.
luuukeee
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
27-11-2016
Wiadomość 51 z 54 (7 650 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Wrócę do założonego tematu po latach Emotikon: Mrugający Nie korzystam bezpośrednio z karty ING VISA , tylko z Apple Pay (tam karta jest podpięta). I jak wiadomo, po Apple Pay wszystko jest online.

Ale zakładam, że kartą debetową Visa ING dzisiaj (gdy się nie korzysta z Google Pay oraz Apple Pay) są już tylko płatności online?

Czy dzisiaj jest jeszcze jakiś bank, który płatności zbliżeniowe ma offline? BZWBK (dzisiaj Santander) w końcu wprowadził taką usługę? Emotikon: Szczęśliwy

mBank, Millenium, Pekao miały zawsze. PKO BP chyba też Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
352
59
03-02-2016
Wiadomość 52 z 54 (2 541 wyświetleń)

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1138
226
07-06-2017
Wiadomość 53 z 54 (2 492 wyświetleń)

@IlonaU:

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

Dziękuję.

Ciekaw jestem, czy wszystkie banki dzisiaj już też tak mają, bo jak zakładałem temat, nie było to takie oczywiste

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
352
59
03-02-2016
Wiadomość 54 z 54 (2 478 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy