Płatności

Odpowiedz

Limit pojedynczej transakcji BLIK bezgotówkowej POS bez PIN

Czy istnieje możliwośc ustawienia limitu na zero? Ewentualnie wyłączenie możliwości płacenia bez podawania PIN-u?

Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 1 z 3 (6 307 wyświetleń)

Re.: Limit pojedynczej transakcji BLIK bezgotówkowej POS bez PIN

Nie ma możliwości wyzerowania limitu do transakcji bezgotówkowej POS bez PIN oraz wyłączenia.

Poniżej przedstawiam informacje w jakich sytuacjach kod PIN jest/nie jest wymagany:

Przy płatności kodem BLIK przed logowaniem:

• dla wygody Klientów 3 pierwsze transakcje POS do 50 zł nie wymagają kodu PIN, tylko potwierdzenia na telefonie,
  • 4 i każda kolejna transakcja POS do 50 zł oraz każda powyżej 50 zł wymaga podania kodu PIN do aplikacji mobilnej,
  • ze względów bezpieczeństwa każda transakcja w bankomacie i internetowa wymaga podania kodu PIN do aplikacji mobilnej,

Przy płatności kodem BLIK po zalogowaniu:

• każda transakcja POS do 50 zł nie wymagają kodu PIN, tylko potwierdzenia na telefonie,
  • każda transakcja POS powyżej 50 zł z wymaga podania kodu PIN do aplikacji mobilnej,
  • każda transakcja w bankomacie i internetowa wymaga podania kodu PIN do aplikacji mobilnej.

Mogę zaproponować inne rozwiązanie:

Możesz wyłączyć dostęp do kodów BLIK przed zalogowaniem w ustawieniach w aplikacji mobilnej, np.: jeśli obawiasz się tej funkcjonalności. Po wyłączeniu kody BLIK będą dostępne dopiero w opcji po zalogowaniu do aplikacji mobilnej ING BankMobile.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (6 282 wyświetleń)

Re.: Limit pojedynczej transakcji BLIK bezgotówkowej POS bez PIN

Rozumiem, mam włączone, iż kody BLIK są dostępne po zalogowaniu. Dziękuję za informacje.
Odpowiedz
0 Lajków
Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 3 z 3 (6 267 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy