15-02-2017 11:08
Witam, stworzyłem wątek ponieważ nie potrafię dojść do sposobu rozliczania transakcji bezgotówkowych w obcej walucie.
2. stycznia dokonałem zakupu wirtualną kartą za kwotę 49,36 euro. Waluta karty jest oczywiście w PLN. Transakcja została rozliczona 4 stycznia i wyniosła po przeliczeniu przez bank 218,70 zł. Korzystałem z kalkulatora visa stąd ustawiłem datę wykonania transakcji czyli 2. stycznia, wysokość opłaty za przewalutowanie za 3% i kalkulator wylicza 225,27 zł.
Bardzo bym prosił o wyjaśnienie w jaki sposób bank przeliczył transakcję.
16-02-2017 09:41
Nie pobieramy prowizji za przewalutowanie od płatności, które wykonasz kartą wirtualną.
Transakcja została przeliczona wg kursu Visy z dnia zapłaty (czyli 2 stycznia 2017) i taką kwotę pobraliśmy z Twojego konta.
16-02-2017 15:38
Dziękuję za odpowiedź.
To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic
... 27-11-2024Nie chce zakładać nowego wątku.
Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.
Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda
... 27-11-2024To, że ktoś nie umie drukować to od razu argument, że logo ING nie w kolorze? Przecież tylko głównie o logo chodzi.
Jakoś w mBanku mamy w kolorze do dzisiaj
27-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
3 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |