06-06-2017 23:32
Wypłata waluty EUR w bankomacie Euronet odbywa się na zasadzie podwójnego przewalutowania, z rachunku prowadzonego w Euro kartą Mastercard wydaną do transakcji w walucie obcej. Kwota pobrana 100 Euro kwota transakcji: 439,26 PLN gdzie tu logika? Po co rachunek w walucie Euro wyplata w Euro a kięgowana jest kwota 439,26 PLN. O co chodzi?
07-06-2017 18:57
Rozliczenie tej transakcji nie jest zależne od nas, ale od właściciela sieci bankomatów EURONET. Na potwierdzeniu wypłaty z Euronetu znajduje się adnotacja:
"Zdecydowałem się skorzystać z wypłaty EUR po kursie ustalonym przez E360F i oświadczam, że nie będę zgłaszać wobec wydawcy karty i organizacji płatniczej pod której auspicjami wydana jest karta roszczeń dotyczących tej transakcji. Regulamin dostępny jest na ekranie oraz na stronie www.euronetpolska.pl."
"Wypłata realizowana jest bez opłat przez EURONET i dostępna wyłącznie dla kart wydanych w Polsce i rozliczanych w PLN."
Powyższe informacje przepisałam dla Ciebie z pokwitowania, które wydrukowałam z bankomatu sieci EURONET.
14-07-2017 08:48
Z uwagi na nową funkcjonalność chciałbym wrócić do tematu i zapytać,
mając konto w Euro i kartę z ROR połączoną z nim, jak wygląda sprawa wypłat w bankomatach EuroNet?
Czy wypłacając w tej waludzie pieniądze zostaną pobrane z konta walutowego czy z podstawowego PLN?
15-07-2017 08:23
Jeżeli korzystasz z karty wielowalutowej i zdecydujesz się wypłacić EUR mając już u nas konto w EUR to pieniądze zostaną automatycznie pobrane z tego włanie konta. Jeżeli wybierzesz walutę EUR, a na tym koncie gotówki nie będzie to pieniądze spóbujemy pobrać z konta w PLN. Prowizja w tym przypadku może zostać naliczona po stronie Euronetu i to z nimi należy się kontaktować, aby ustalić wysokość ewentualnej prowizji..
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 | |
1 |