Oddziały, bankomaty, wpłatomaty

Odpowiedz

wpłatomat przeliczył niepoprawnie wpłacaną kwotę i oddał kwotę pomniejszoną

Dnia 16 maja 2023r. w około godziny 11:40 robiłam wpłatę w oddziale ING w Siedlcach. Wpłacałam 9000zł w nominałach 50szt. 100zł i 20szt. 200zł

Po czym pojawiła się informacja o niezgodności kwoty z którą podałam. Wpłatomat określił kwotę na 7000zł po czym nie zatwierdzając tranzakcji

oddał mi pieniądze ale oczywiście już o 10szt 200zł mniej. Nadmienię, że pieniądze były przeze mnie przeliczone kilkukrotnie i na trasie dom - wpłatomat nic z nimi nie robiłam. Zdenerwowana całą sytuacją cofnełam się do punktu obsługi z informacją co przed chwilą się wydarzyło. Dostałam informację, że to nie możliwe i żebym złożyła reklamację na numer, który jest podany na urządzeniu. Po czym w drugim wpłatomacie  tzn.urządzenie RNETNO13 dokonałam dwóch wpłat z pieniędzy które mi zostały tzn. o godzinie 12:00 wpłaciłam 10szt. 200zł i została ona zaksięgowana poprawnie i o 12:02 wpłaciłam 50szt. 100zł również została odnotowana. W sytuacji dla mnie stresowej omyłkowo podałam wpłatomat do weryfikacji w którym dokonywałam zaksięgowanych wpłat reklamacja została odrzucona z braku nadwyżki. Pierwsza feralna wpłata odbyła się na urządzeniu RNETNO14 około godziny 11:40 gdzie zostało mi, źle przeliczona kwota i oddana już o 2000zł. O przebiegu sytuacji można sprawdzić na kamerach, które znajdują się w pomieszczeniu. Cała sytuacja jest dla mnie mocno stresowa gdyż nie jest to mała kwota i nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z taką sytuacją.

Pierwsza reklamacja miała nr 110335/052023 i była odmowna więc złożyłam tego samego dnia drugą z prośbą o weryfikację drugiego urządzenia nr zgłoszenia 110335/0523 zostawała również odrzucona następnego dnia. Moja sprawa została zlana dosłownie. Na spokojnie zaczęłam analizować dzień od godziny 11 do godziny 12 i jestem pewna, że pierwsza moja wpłata na urządzeniu RNETNO14 była 9000zł w nominałach 50szt. po 100zł i 20szt. po 200zł. Późniejsze wpłaty z tego co mi zostało w rękach dokonałam na drugim urządzeniu RNETNO13 i jestem tego w 100% pewna. Wiem ile miałam, ze sobą gotówki bo ją w domu 3razy sprawdzałam przed wyjazdem do banku.

Odpowiedz
0 Lajków
Wioleta87
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
02-06-2023
Wiadomość 1 z 2 (3 161 wyświetleń)

Re: wpłatomat przeliczył niepoprawnie wpłacaną kwotę i oddał kwotę pomniejszoną

Przykro mi, że spotkała Panią taka sytuacja. Niestety, tutaj nie jestem w stanie sprawdzić szczegółów tego zgłoszenia. Prosimy o kontakt na czacie w Moim ING lub na infolinii: 32 357 00 69. Przyjmiemy odwołanie od reklamacji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
190
26
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 092 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy