Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie wpływu zmiany oprocentowania na nadpłatę pożyczki. Po ostatniej zmianie oprocentowania mój harmonogram nie uwzględnia kwoty nadpłaty... co się stało ze środkami? Pokażą się w harmonogramie?
Odpowiedz
0 Lajków
JuBo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
31-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 398 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

@JuBo zmiany oprocentowania wpływają w taki sposób na pożyczkę, że następuje jej przeliczenie (należnych od tego czasu odsetek). Nadpłacony kapitał pomniejsza kwotę należności od której liczymy odsetki. Niestety, kapitał przy przeliczeniu rozkłada się na pierwotną ilość rat, która została do zapłaty. Jeśli chcesz wrócić do skróconego okresu spłaty, zapraszam do dowolnego oddziału banku w celu zawarcia aneksu do umowy.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (2 274 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Cele oszczędnościowe - cele wspólne

Cel można utworzyć jedynie z własnego konta oszczędnościowego, więc zmiana na konto wspólne umożliwi drugiemu współwłaścicielowi zakładanie oraz podgląd do celów oszczędnościowych.

07-10-2024
Re.: Wpłatomat nie zaksięgował wpłaty

Proszę jeszcze o interwencję . Ponieważ pieniądze liczy solid . Pracownik banku nie może wejść do pokoju . Dużo jest informacji że nie raz nie dwa bank twierdzi że nie było nadwyżki . To jest logiczne...

06-10-2024
Re: Dodanie karty debetowej do drugiego telefonu

Borykam się z podobnym problemem i za nic nie mogę zrozumieć takiej decyzji.

Do tej pory mieliśmy razem z bliską mi osobą dodane nawzajem swoje karty w GPay, w telefonach, aby, w razie problemów, można

...

06-10-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy