Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie wpływu zmiany oprocentowania na nadpłatę pożyczki. Po ostatniej zmianie oprocentowania mój harmonogram nie uwzględnia kwoty nadpłaty... co się stało ze środkami? Pokażą się w harmonogramie?
Odpowiedz
0 Lajków
JuBo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
31-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 725 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

@JuBo zmiany oprocentowania wpływają w taki sposób na pożyczkę, że następuje jej przeliczenie (należnych od tego czasu odsetek). Nadpłacony kapitał pomniejsza kwotę należności od której liczymy odsetki. Niestety, kapitał przy przeliczeniu rozkłada się na pierwotną ilość rat, która została do zapłaty. Jeśli chcesz wrócić do skróconego okresu spłaty, zapraszam do dowolnego oddziału banku w celu zawarcia aneksu do umowy.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (3 601 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Dodawanie faktury od Mety do ING Księgowość

Dzień dobry,

używam usługi ING Księgowość i mam problem. Zainwestowałam w reklamy na IG i chcę teraz dodać faktury od Mety jako kosztowe. Korzystam ze zwolnienia z VAT, jestem zarejestrowana do VAT UE.

...

17-05-2026
Zapytanie na temat generowania PIT-5L w ING KSIĘGOWOŚĆ przy zmianie formy opodatkowania od 1 styczni

witam, zmieniłem formę opodatkowania miałem w 2025 roku ryczałt obecnie od 1 stycznia mam podatek lliniowy i podczas generowania w programie PIT-5L za miesiąc luty 2026 widnieje mi kwota w pozycji "Sk

...

16-05-2026
Re: Limit darmowych wejść Priority Pass

Zgadza się, obecnie za każde wejście pobierana jest opłata w wysokości 32 USD.

16-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy