Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie wpływu zmiany oprocentowania na nadpłatę pożyczki. Po ostatniej zmianie oprocentowania mój harmonogram nie uwzględnia kwoty nadpłaty... co się stało ze środkami? Pokażą się w harmonogramie?
Odpowiedz
0 Lajków
JuBo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
31-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 293 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

@JuBo zmiany oprocentowania wpływają w taki sposób na pożyczkę, że następuje jej przeliczenie (należnych od tego czasu odsetek). Nadpłacony kapitał pomniejsza kwotę należności od której liczymy odsetki. Niestety, kapitał przy przeliczeniu rozkłada się na pierwotną ilość rat, która została do zapłaty. Jeśli chcesz wrócić do skróconego okresu spłaty, zapraszam do dowolnego oddziału banku w celu zawarcia aneksu do umowy.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (3 169 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Ugoda po wypowiedzeniu pożyczek

Tutaj nie sprawdzimy informacji o Twojej umowieEmotikon: Smutny Proszę skontaktuj się z naszą infolinią pod numerem 32 357 00 77. Specjaliści na infolinii są dostępni w dni robocze, od poniedziałku do piątku w godzin

...

20-12-2025
Regulamin konkursu „Strefy Finansowej Misji”

Regulamin konkursu „Strefy Finansowej Misji”

Obowiązuje od 07 stycznia 2026 r.

§ 1 Wprowadzenie

1. Organizatorem Konkursu (zwanego dalej „Konkursem”) jest ING Bank Śląski S.A. z siedzibą w Katowic

...

19-12-2025
Re.: Ugoda po wypowiedzeniu pożyczek

Dobry wieczór,
Aktualnie kończy mi się okres wypowiedzenia pożyczki jaką posiadam w ING. Bank z tzw. ważnych przyczyn wypowiedział mi umowę rachunku bankowego gdyż nie prowadzi obecnie takiego produktu...

20-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy