Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie wpływu zmiany oprocentowania na nadpłatę pożyczki. Po ostatniej zmianie oprocentowania mój harmonogram nie uwzględnia kwoty nadpłaty... co się stało ze środkami? Pokażą się w harmonogramie?
Odpowiedz
0 Lajków
JuBo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
31-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 847 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania a harmonogram pożyczki

@JuBo zmiany oprocentowania wpływają w taki sposób na pożyczkę, że następuje jej przeliczenie (należnych od tego czasu odsetek). Nadpłacony kapitał pomniejsza kwotę należności od której liczymy odsetki. Niestety, kapitał przy przeliczeniu rozkłada się na pierwotną ilość rat, która została do zapłaty. Jeśli chcesz wrócić do skróconego okresu spłaty, zapraszam do dowolnego oddziału banku w celu zawarcia aneksu do umowy.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (3 723 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zauwafne urządzenia przy autoryzacji kluczem U2F / 2FA

Mateusz dzięki za odpowiedź. Pozostaje zatem pytanie czy ING rozważa wprowadzenie takiej samej możliwości dla wersji przeglądarkowej jak dla wersji mobilnej? Chodzi o możliwość wyłączenia konieczności

...

21-07-2026
Nadpłata kredytu, skrócenie okresu jak to zrobić

Cześć,

moja rata kapitałowa wynosi 1000 zł i  taką kwotą zrobiłam nadpłatę w aplikacji. Chciałabym skrócić okres kredytowania, a z automatu zmniejszło mi ratę. 

Czy aby to zrobić to należy wejść w apce

...

21-07-2026
Re: Zauwafne urządzenia przy autoryzacji kluczem U2F / 2FA

1. Takie rozwiązanie działa w aplikacji mobilnej, tam użytkownik może zdecydować, czy chce używać klucza u2f przy każdym logowaniu
2. Jeśli klucz jest dodany do aplikacji mobilnej, to poprosimy o niego

...

21-07-2026