Odpowiedz

Zapytania w BIK

Witam serdecznie Emotikon: Szczęśliwy 

Po wygenerowaniu raportu BIK w części : " Pozostałe zapytania w BIK" widnieją 3 zapytania ze strony banku ING.

Proszę powiedzieć czy mam to traktować jako zapytanie o kredyt czy działania marketingowe? Czy ma to wpływ na moją wiarygodność kredytową? Czy mozna niewyrazić zgody na kierowanie przez bank zapytań do BIK niezwiązanych z ubieganiem się o kredyt? (oczywiście jeżeli ma to jakikolwiek wpływ na moją zdolnośćkredytową)

Bardzo dziękuje za pomoc Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
Arahajka
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
11-02-2020
Wiadomość 1 z 2 (5 519 wyświetleń)

Re: Zapytania w BIK

Kiedy składasz wniosek o kredyt, to takie zapytania mają wpływ na wiarygodność kredytową. W przypadku sekcji pozostałe zapytania, są one dla ofert przygotowywanych przez bank. Nie mają wpływu na scoring, a inne banki tych zapytań nie widzą.

Jeśli wycofasz zgody marketingowe, to nie będziemy wysyłać takich zapytań. Swoimi zgodami możesz zarządzać w Moim ING - zakładka Dane i ustawienia/Zgody i oświadczenia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
597
127
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (5 471 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025