04-02-2020 17:00
Dzień dobry. W listopadzie 2017 podpisałem umowę na kredyt hipoteczny na okres 10 lat. W styczniu tego roku spłaciłem całość kredytu, czyli po nieco ponad 2 latach od podpisania umowy. W międzyczasie umowa kredytowa była aneksowana w celu skrócenia okresu kredytowania i obniżenia kosztów. W dniu dzisiejszym dostałem zwrot części prowizji pobranej w okresie podpisywania umowy. Spodziewałem się zwrotu na poziomie odpowiadającym długości okresu, w którym kredyt został spłacony czyli w przybliżeniu około 80% kwoty prowizji. Zwrot, który dostałem stanowi natomiast około 50%. Czy to oznacza, że wysokość zwrotu jest liczona dla umowy z uwzględnieniem skróconego w wyniku podpisanego aneksu okresu? Czy zwrot nie powinien być liczony dla umowy, która została zawarta na początku?
04-02-2020 19:01
Opisana sytuacja wymaga przyjęcia zgłoszenia. Tutaj tego nie zrobię, ponieważ nie mam dostępu do danych w systemie. Zależy mi jednak na tym, żebyś wyjaśnił tę sprawę, dlatego proszę o kontakt z naszą infolinią - 32 357 00 57. Jest czynna w dni robocze od 8.00 do 20.00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00. Możesz też napisać na czacie, po zalogowaniu się do swojej bankowości. Sprawdzimy to dla Ciebie
05-02-2020 08:16
Zadzwoniłem w tej sprawie wczoraj na infolinię, ale pracownik nie znał odpowiedzi na moje zapytanie. Podpowiedział żeby złożyć w tej sprawie reklamacje i tak też zrobiliśmy.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |