Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Strata czasu i pieniędzy przez dziury w systemie.
23-08-2023 18:08
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Przejechałem się dzisiaj „kawałek" do siedziby Ing dla przedsiębiorców bo sieć tych placówek jak wiadomo nie jest zbyt gęsta. Naturalnie w godzinach pracy, w końcu można po nocach nadrobić. Miałem podpisać umowe kredytową po tym jak wniosek został zaakceptowany. Spotkanie umówione z kilkudniowym wyprzedzeniem. Do kredytu trzeba naturalnie otworzyć konto firmowe, no problem tym bardziej, że oferta jest ok.
Otwieramy konto w celu uruchomienia kredytu i zonk - z systemu wyskoczyło losowe sprawdzenie firmy przez analityka - zatwierdzenie powinno być JUTRO.
Czy bank po to sprawdza mój bik, pity i wyciągi z konta przez tydzień - zgadzając sie na kredyt - żeby potem sprawdzić czy mogą mi otworzyć konto?!?
Przecież to jest tak głupie i żenujące, że aż głowa boli. Gościowi z banku bylo glupio, ale to nie jego wina.
To mam teraz brać kolejny dzień wolny od pracy i robić 100km w obie strony, żebyście mogli sprawdzić czy można otworzyć konto firmie, której wcześniej przyznaliście grubą sumę… ?
Jeśli inne sprawy są u was traktowane równie sprytnie to ja klientem tego banku na pewno nie pobędę. Strata czasu.
Otwieramy konto w celu uruchomienia kredytu i zonk - z systemu wyskoczyło losowe sprawdzenie firmy przez analityka - zatwierdzenie powinno być JUTRO.
Czy bank po to sprawdza mój bik, pity i wyciągi z konta przez tydzień - zgadzając sie na kredyt - żeby potem sprawdzić czy mogą mi otworzyć konto?!?
Przecież to jest tak głupie i żenujące, że aż głowa boli. Gościowi z banku bylo glupio, ale to nie jego wina.
To mam teraz brać kolejny dzień wolny od pracy i robić 100km w obie strony, żebyście mogli sprawdzić czy można otworzyć konto firmie, której wcześniej przyznaliście grubą sumę… ?
Jeśli inne sprawy są u was traktowane równie sprytnie to ja klientem tego banku na pewno nie pobędę. Strata czasu.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-08-2023 15:46
Re: Strata czasu i pieniędzy przez dziury w systemie.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękujemy za obszerny i rzeczowy komentarz. Założenie konta firmowego może wiązać się z dodatkową analizą i jest to wymóg, który jako bank musimy spełnić zgodnie z obowiązująca nas „Ustawą o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu”. W Pana sytuacji zawiodła komunikacja z naszej strony. Przepraszamy i wyciągamy lekcję na przyszłość. Będziemy kładli większy nacisk na efektywne komunikowanie się i popracujemy nad usprawnieniem tego procesu.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomość 2 z 2
(3 084 wyświetleń)