13-09-2016 12:36
14-09-2016 08:24 | Edytowano: 14-09-2016 08:25
Kwota, którą widzisz w bankowości internetowej to całkowita kwota do spłaty pożyczki na konkretny dzień. Różnica wynika z odsetek naliczanych za każdy dzień korzystania z pożyczki.
Kwota ta spada po spłacie raty pożyczki (brak odsetek) i rośnie z każdym kolejnym dniem (o sumę naliczonych odsetek za jeden dzień) do dnia spłaty kolejnej raty.
14-09-2016 15:20
14-09-2016 19:17
W racie spłacasz kapitał plus odsetki. Natomiast kwota która widzisz w bankowości nie uwzględnia odsetek za kolejne miesiące kredytowania.
Po uruchomieniu pożyczki w bankowości widniała sama kwota netto bez odsetek za pozostały okres kredytowania, dlatego codziennie kwota ta ulega zmianie.
Jeśli chciałbyś wcześniej spłacić pożyczkę spłacasz kapitał plus odsetki do dnia całkowitej spłaty. Zatem za niewykorzystany okres kredytowania nie zapłacisz odsetek.
14-09-2016 21:46
15-09-2016 20:00
Informację o pozostałej kwocie do spłaty oraz odsetkach możesz sprawdzić w Moje ING w zakładce Moje Finanse/Kredyty. Tutaj możesz również sprawdzić harmonogram spłaty pożyczki, gdzie zobaczysz wysokość raty z podziałem na kapitał i odsetki.
W usłudze ING BankOnLine informacje znajdziesz w zakładce Pożyczki i kredyty. W opcjach możesz pobrać harmonogram. W szczegółach pożyczki możesz odszukać informację o pozostałych odsetkach do spłaty.
20-02-2019 20:44
21-02-2019 20:55
Tak jak pisaliśmy już wcześniej, w bankowości internetowej widzisz saldo do spłaty na dany dzień. W skład tej kwoty wchodzi pozostały do spłaty kapitał pożyczki i odsetki naliczone do danego dnia. Nie pokazujemy w saldzie do spłaty odsetek, których jeszcze nie naliczyliśmy.
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |