Odpowiedz

Nadpłata kredytu

Chcę zacząć nadpłacać kredyt.Czy wtedy skraca się okres spłaty czy pomniejsza rata?Co wtedy dzieje się z ubezpieczeniem  z ubezpieczeniem kredytu?

Odpowiedz
0 Lajków
grzelakpatrycja
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
0
08-04-2018
Wiadomość 1 z 2 (2 935 wyświetleń)

Re: Nadpłata kredytu

@grzelakpatrycja każda nadpłata kapitału pożyczki, zrealizowana przez opcje Nadpłać pożyczkę w danych  szczegółowych pożyczki, skraca okres  spłaty. W sytuacji gdy kończysz spłacać pożyczkę, w okresie gdy nie pobieramy już rat, nie pobieramy również składki ubezpieczeniowej. Nie ma przedmiotu ubezpieczenia, więc nie pobieramy składek na to ubezpieczenie. 

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (2 904 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

Po spłacie całego kredytu hipotecznego z tego co ustaliłem należy oczekiwać na tzw list mszalny, który jest podstawą do wykreślenia hipoteki z ksiąg wieczystych. Mam kilka pytań: 

1. ile się na ten lis

...

12-04-2026
Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

witam,

konto firmowe w ING mam od 2 miesięcy. Dzisiaj dokonywałem wpłaty 3000 zł we wpłatomacie oddziału ING przy ul. Krowoderskich Zuchów w Krakowie. Maszynka przyjęła pieniądze, następnie zwróciła 10

...

11-04-2026
Brak możliwości eksportu transakcji

W bankowości internetowej zniknęła możliwość eksportu historii transakcji z konta w CSV. Można tylko pobrać wyciągi w PDF, co dla osób korzystających z programów finansowych jest utratą poważnej funkc

...

11-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy