08-04-2016 14:39
Witam mam pytanie odnośnie naadpłacania kredytu ze zmiennym oprocentowaniem , bo z tego co juz wiem okres kredytowania sie nie skraca po nadpłatach.
09-04-2016 13:52
Jeśli nadpłacasz pożyczkę gotówkową, powoduje to skrócenie okresu kredytowania.
20-12-2017 10:02
Dzień dobry,
Czy okres ulega skróceniu/przeliczeniu w następnym miesiącu rozliczeniowym? Wziąłem pożyczkę i w tym samym miesiącu udało mi się spłacić jej część, widzę pomniejszoną kwotę jednak liczba rat jak i ich kwota pozostaje taka sama.
Pozdrawiam!
21-12-2017 10:28
Jeżeli nadpłacisz część pożyczki gotówkowej to skróci się okres jej spłaty, ponieważ spłaciłeś sam kapitał bez odsetek, natomiast wysokość raty się nie zmieni. Możliwe, że w momencie w którym przeglądałeś swoją bankowość elektroniczną dane nie zdążyły się jeszcze odświeżyć. Możesz skontaktować się z nami 32 357 00 69. Sprawdzimy to dla Ciebie.
03-01-2018 20:46
Witam,
Spłacam kredyt gotówkowy zaciągnięty na dłuższy okres czasu. Kredyt jest w formie stałych równych rat ze zmienną stopą oprocentowania. Proszę o informację czy przy nadpłacaniu comiesięcznie np. jednej dodatkowej raty coś zyskuję finansowo? Jeśli tak, to czy trzeba się udawać do banku i coś ustalać czy wystarczy nadpłacać w systemie Moje Ing?
Z góry dzięki za info
Wujek321
04-01-2018 20:55
wujek321, przy nadpłacie pożyczki nie zapłacisz odsetek tych rat, które zostały do końca pierwotnego terminu jej spłaty. Oznacza to, że gdy zostały Ci dwie raty i spłacisz je wcześniej, nie poniesiesz kosztu odsetek za te raty. Nie musisz zgłaszać nam nadpłaty. Możesz ją wykonać w dowolnym momencie w Moim ING. Automatycznie uaktualnimy Twój harmonogram spłaty.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |