03-01-2022 13:01
Leasing Sprzętu IT
Witam
Jestem wieloletnim klientem Banku - chciałem zawrzeć umowę leasingową na zakup laptopa, niestety dowiedziałem się że nie może być to laptop z systemem operacyjnym firmy Microsoft. Do tego momentu jestem w stanie zrozumieć zasady. Chciałem w związku z powyższym zakupić oprogramowanie samodzielnie poza leasingiem i zainstalować w czasie użytkowania. Ku mojemu zdumieniu dowiedziałem się, że nie mogę tego zrobić gdyż sprzęt w czasie trwania leasingu jest własnością banku, a bank nie zezwala ...???? Pytanie czy jest to prawda i czy w przypadku instalowania innego typu oprogramowania muszę wystąpić każdorazowo o zgodę ?
04-01-2022 13:08
Witaj,
możesz zawnioskować o zakup komputera bez oprogramowania Microsoft.
W trakcie trwania umowy leasingu nie musisz występować do nas o zgodę na zakup/instalację dodatkowego oprogramowania. Natomiast przy zawieraniu umowy zobowiązujesz się, że nie będziesz używał lub instalował nielegalnych programów komputerowych, tj. programów komputerowych, do których nie przysługują Ci autorskie prawa majątkowe albo licencja/sublicencja udzielona przez uprawniony podmiot.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |