10-06-2022 21:40
Dzień dobry,
w zeszłym miesiącu częściowo nadpłaciłam kredyt. Z tego powodu ilość rat się zmniejszyła. Dziś otrzymałam aktualizację harmonogramu spłat, w którym ilość rat znów jest taka jak była wcześniej i do tego rata jest niższa niż wcześniej.
Wolałabym aby rata wzrosła (nie są to wielkie kwoty) ale okres kredytowania pozostał taki, jak w zeszłym miesiącu po nadpłacie - to był mój główny cel nadpłaty, aby zmniejszyć ilość rat i skrócić okres spłacania.
Proszę o wyjaśnienie.
11-06-2022 21:57
W przypadku nadpłaty kredytu gotówkowego skracamy ilość rat pozostałych do spłaty pozostawiając ratę na tym samym poziomie.
Niestety po zmianie stóp procentowych zmuszeni jesteśmy do przywrócenia harmonogramu spłaty, na okres wynikający z umowy kredytowej.
Jeśli chcesz skrócić okres spłaty do tego z przed zmiany stóp procentowych, możesz podpisać darmowy aneks w oddziale naszego banku, który przywróci poprzedni okres spłaty Twojej pożyczki.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Witam,
mam podobnie, podczas próby aktywacji aplikacji wszystko przebiega prawidłowo aż do przyjścia smsa z kodem i po jego wpisaniu do aplikacji pojawia się ekran na wpisanie kodu przekazanego przez p
... 24-11-2024I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |