Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Kredyt gotówkowy - ilość rat po nadpłacie

Dzień dobry, 

w zeszłym miesiącu częściowo nadpłaciłam kredyt. Z tego powodu ilość rat się zmniejszyła. Dziś otrzymałam aktualizację harmonogramu spłat, w którym ilość rat znów jest taka jak była wcześniej i do tego rata jest niższa niż wcześniej. 

Wolałabym aby rata wzrosła (nie są to wielkie kwoty) ale okres kredytowania pozostał taki, jak w zeszłym miesiącu po nadpłacie - to był mój główny cel nadpłaty, aby zmniejszyć ilość rat i skrócić okres spłacania. 

Proszę o wyjaśnienie. 

Odpowiedz
0 Lajków
Meggun
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
10-06-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 985 wyświetleń)

Re: Kredyt gotówkowy - ilość rat po nadpłacie

W przypadku nadpłaty kredytu gotówkowego skracamy ilość rat pozostałych do spłaty pozostawiając ratę na tym samym poziomie.

Niestety po zmianie stóp procentowych zmuszeni jesteśmy do przywrócenia harmonogramu spłaty, na okres wynikający z umowy kredytowej.

Jeśli chcesz skrócić okres spłaty do tego z przed zmiany stóp procentowych, możesz podpisać darmowy aneks w oddziale naszego banku, który przywróci poprzedni okres spłaty Twojej pożyczki.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!

Odpowiedz
0 Lajków
DamianB
Były moderator
Były moderator icon
108
21
14-12-2020
Wiadomość 2 z 2 (2 916 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedyn

...

01-04-2025