Odpowiedz

Kredyt gotówkowy dla zadłużonych

Witam serdecznie,

Jestem klientem ING od prawie 4 lat. Pracuje cały czas, co miesiąc wypłata na konto. Place również od kilku miesięcy UPC, bez żadnych problemów i opóźnień. Niestety kiedyś wkopalem się w Providenta. Próbowałem kilka razy wypełniać wniosek o pożyczkę, ale niestety przez informacje w BiK zostają odrzucone. Czy istnieje szansa żebym w punkcie ING indywidualnie dostał kredyt na spłatę tych zobowiązań? Drugie pytanie, czy jeśli się nie uda, ale splace swoje zobowiązania w najbliższym czasie to jak wyglądają potem informacje w BIk? Długo zostaje informacja, że byłem zadłużony? Jak potem wyglądaja możliwość wzięcia kredytu? Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
Bogielski98
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
10-09-2020
Wiadomość 1 z 4 (9 033 wyświetleń)

Re.: Kredyt gotówkowy dla zadłużonych

Z tego co mi wiadomo to w BIK informacje zostaje przez 5 lat
Odpowiedz
0 Lajków
gorzelskamagda
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
11-09-2020
Wiadomość 2 z 4 (8 936 wyświetleń)

Re: Kredyt gotówkowy dla zadłużonych

[ Edytowane ]

@Bogielski98 BIK może przetwarzać dane o kredycie przez 5 lat. Po spłacie zobowiązania w Provident poproś ich o aktualizację danych w BIK. To powinno pomóc. W międzyczasie możesz złożyć u nas wniosek kredytowy i sprawdzimy Twoją obecną zdolność kredytową. Do każdego wniosku staramy się podejść indywidualnie, dlatego niewykluczone, że kolejny wniosek będzie pozytywny. Wniosek kredytowy możesz złożyć w Moim ING, pod numerem 32 357 00 69 lub w oddziale. Kanał złożenia wniosku nie wpływa na decyzję kredytową. Jeśli nasza decyzja się nie zmieni, to zachęcam Cię do złożenia wniosku, dopiero gdy Twoja sytuacja z BIK będzie wyjaśniona. Dodatkowe informacje w sprawie swojego zadłużenia powinieneś otrzymać od Provident.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
646
133
12-04-2017
Wiadomość 3 z 4 (8 895 wyświetleń)

Re.: Kredyt gotówkowy dla zadłużonych

Provident ma (teoretycznie) 30 dni na aktualizację danych w BIK w przypadku spłaty pożyczki. Nie jest to regułą aby pozabankowe pożyczki wywiązywały się sumiennie z tego obowiązku. Po spłacie pożyczki Provident wyślij natychmiast żądanie aktualizacji danych w BIK. Mailem powinno wystarczyć ale jednak z praktyki wiem, że jednak lepiej forma papierowa z podpisem długopisem i wysyłka Pocztą Polską za potwierdzeniem odbioru jest skuteczniejsza.
Odpowiedz
0 Lajków
Faraon24
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
30
5
30-12-2019
Wiadomość 4 z 4 (8 708 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy