20-02-2019 20:18
21-02-2019 20:35
Przez Społeczność nie jestem w stanie odnieść się bezpośrednio do Twojej sytuacji, natomiast do oceny zdolności kredytowej podchodzimy kompleksowo, w każdym przypadku, sprawdzając także spółkę, której jesteś udziałowcem. Dzieje się tak dlatego, że odpowiadasz za jej zobowiązania solidarnie i bez limitów. Z tego właśnie powodu nasz analityk poprosił także o dostarczenie dokumentów finansowych spółki. Na takim dokumencie w tej sytuacji wystarczy Twój podpis. Dodatkowo informacja o tym, że wymagamy takich dokumentów jest dostępna na etapie składania wniosku.
Od firmy powiązanej osobowo (spółki) wymagamy także wyciągów zawierających płatności składek ZUS tej spółki.
27-02-2019 12:05
27-02-2019 13:51
sebastian85 Dziękujemy za Twoje uwagi. Pracujemy nad zmianami.
26-03-2021 13:51
Zastrzeżenia słuszne Pan ma jednak bank to "państwo w państwie" - chce wiedzieć jakie stosunki gospodarcze łączą Pana na rynku z "innymi" podmiotami,w tym Pana S.C. Czy to ma sens czy nie - nie mi oceniać, sam Pan sobie zresztą odpowiedział Na pocieszenie dodam, że sytuacja jest bardziej kuriozalna w przypadku spółek (np. Sp. z o.o.) gdzie banki prześwietlają bazy bankowe udziałowców, co stanowi w kontrze do zasad Kodeksu Spółek Handlowych mówiących, ze spółka "odpowiada sama za swoje zobowiązania". Więcej opisałem tutaj: https://kaminski-finance.pl/bank-sprawdzi-biki-udzialowcow-spolki-przy-kredycie/
Proponuję podejście "urzędnicze' - chcą rozmiar buta, to dać dla świętego spokoju
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |