25-05-2021 09:14
Dzien dobry,
chcialabym poruszyc dwie kwestie 20 maja zlozylam w aplikacji wniosek o wykreslenie hipoteki, na infolinii dostałam informacje ze dokumenty sa sprawdzane nawet 14 dni, plus kolejne 10 dni trzeba doliczyc na uruchomienie transzy, jak to się ma do zapisow umowy w ktorej napisane jest ze bank ma 10 dni kalendarzowych na uruchomienie transzy? dlaczego bank potrzebuje az 14 dni na sprawdzenie czy wniosek zostal wypelniony poprawnie? dodam ze 5 czerwca mija mi termin uruchomienia drugiej transzy, co w przypadku gdy wniosek zostanie odrzucony?
Druga sprawa, to taka, ze na infolinii Pani powiedziala, ze do takiego wniosku potrzebne jest pelnomocnictwo banku , ja od zbywcy otrzymałam tylko zaswiadczenie o spłacie kredytu ktore dołączyłam do wniosku, zbywca nie otrzymał zadnego pelnomocnictwa. W sądzie dostałam informację, ze pelnomocnctwo nie jest wymagane, ale Pani na infolinii twierdzi, ze powinno byc bo wniosek zostanie odrzucony.
Czy mozna ten proces jakos przyspieszyc?
Z gory dziekuję za odpowiedz
Pozdrawiam
26-05-2021 10:21
Termin 10 dni, o którym piszesz dotyczy uruchomienia pierwszej transzy.
Żeby jak najszybciej otrzymać pieniądze możesz równocześnie złożyć wniosek i dostarczyć nam wymagane dokumenty. Jeśli złożysz wszystkie, o które prosimy, termin ich sprawdzenia nie powinien przekroczyć 14 dni.
W temacie pełnomocnictwa, powinnaś je otrzymać od banku zbywcy.
Jeśli logujesz się do bankowości przez przeglądarkę internetową na komputerze, to w ustawieniach wyczyść historię przeglądania lub same pliki cookies. Możesz też skorzystać z przeglądarki w trybie pry
... 27-11-2024