09-09-2024 10:29
Cześć.
Chciałem przetestować możliwość zakończenia ubezpieczenia przez aplikację mobilną - działa pięknie. Fajnie, że to wprowadziliście.
Wg umowy zobowiązany jestem utrzymywać ubezpieczenie przez 3 lata. Aktualnie tak nie jest i póki co mam możliwość wybrania innego ubezpieczyciela i wariantu ubezpieczenia.
Zakładam, że to wyglądać będzie tak:
1. w sierpniu zrezygnowałem z ubezpieczenia;
2. we wrześniu nadal obowiązuje, ponieważ mam miesięczny okres wypowiedzenia;
3. w październiku Bank stwierdza, że nie mam spełnionego warunku - marża póki co bez zmian;
4. w listopadzie - marża podniesiona do określonej w warunkach umowy.
Ponieważ zwiększenie marży jest już ostateczne, chciałbym zapytać, czy faktycznie mam jeszcze 2 miesiące na zastanowienie się co potrzebuję?
Bo wg umowy, to marża wzrasta w miesiącu po miesiącu, kiedy warunek nie jest spełniony - czyli po 2. miesiącach tak naprawdę. A okres wypowiedzenia (jeszcze kolejny miesiąc po rezygnacji) chyba jest nadal spełnieniem warunku, bo posiadam jeszcze ubezpieczenie?
13-09-2024 14:11
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |