Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny działka rolna z dariwizny

Witam, potrzebujemy pomocy, otrzymałam w 2021 ziemię 1.1 ha 2 działki. Jedna z nich podzieliłam na działki z których jedna ma wielkość 0,3ha i na tą działkę otrzymałam warunki zabudowy oraz pozwolenie na budowę. Bank nie chce udzielić nam kredytu ze względu na ustawę o ustroju rolnym. Początkowo mówiono że mam powyżej 1ha dlatego zdecydowałam przepisać jedną z działek na męża, gdzie bank sugeruje teraz że powinnam przed przepisaniem zgłosić to do Kowr, natomiast ta instytucja twierdzi że jest to zgodne z ustawą że mam prawo przepisać to osobie bliskiej. Ogólnie odczuwamy zero pomocy ze strony banku suche informacje bez konkretów. Na infolinii informację że analityk pomoże napisze co potrzeba a rzeczywistość niestety jest inna
Odpowiedz
0 Lajków
Natalia123
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-09-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 008 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny działka rolna z dariwizny

W opisanej sytuacji proponuję kontakt z naszymi doradcami hipotecznymi. Możesz się umówić na taki kontakt wideo przez naszą stronę: https://www.ing.pl/kontakt - Kontakt ze specjalistą - Umów spotkanie - kredyty hipoteczny.  

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
659
123
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (968 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.

14-05-2025
Re.: Kredyt hipoteczny na dom letniskowy

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi odpowiedzialnymi za ofertę. Rozmowę umówisz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny 

13-05-2025
PARKOWANIE Z ING - FAKTURA

Dzień dobry.

Kilka razy korzystałem z usługi parkowania z ING, ale za każdym razem jak potrzebuję uzyskać fakturę za parkowanie, strona moBilet odrzuca wygenerowany w aplikacji identyfikator logowania

...

13-05-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy