28-09-2023 00:34
jak to jest
np. mam kredy ze stala stopa na 4% i rata 1500, kończy się stała stopa i powiedzmy mam oprocentowanie 6% i ratę 1700, decyduje się na nadpłate kredytu ze zmniejszeniem okresu kredytowania, ing skróci mi okres i rata dalej jest 1700 ? czy skróci mi okres przy racie 1200?
02-10-2023 14:24
Dzięki nadpłatom kredytu hipotecznego zmniejszamy kwotę pożyczoną od banku, czyli kapitał, od którego naliczane są odsetki.
Im niższa jest kwota pozostała do spłaty, tym mniejsze są odsetki – co powoduje zmniejszenie raty przy tym samy okresie kredytowania.
Po dokonaniu takiej nadpłaty i zmniejszeniu raty można również zadecydować, aby skrócić okres kredytowania i tym samym zwiększyć ratę – np. powracając do raty sprzed nadpłaty.
Szczegóły Twojej sytuacji możemy sprawdzić na czacie w Moim ING lub na infolinii: 32 357 00 57. Specjaliści hipoteczni są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 oraz w soboty w godzinach 8:00-16:00.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |