Odpowiedz

koniec okresu budowlanego

Dzień dobry
Pytanie dotyczy zakończenia budowy. Kończy nam się przedłużony do 36 miesięcy okres budowlany. Będziemy wysyłać do Banku wszystkie wymagane dokumenty, w tym dokumentację zdjęciową wykonanych prac. Co w przypadku jeśli Bank będzie miał zastrzeżenia odnośnie zakresu zakończonych robót budowlanych? Zostanie wyznaczony jakiś termin na ukończenie, Bank wyśle inspektora na budowę, będzie konieczność podpisania aneksu? Jakie mogą być ew. kolejne kroki w tym procesie?

Dziękuję

Odpowiedz
0 Lajków
maked77
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
27-09-2023
Wiadomość 1 z 2 (4 666 wyświetleń)

Re: koniec okresu budowlanego

Jeśli skończy się okres 36 miesięcy na rozliczenie się z budowy, a budowa nadal nie będzie zakończona, zapraszamy do kontaktu ze specjalistą w oddziale banku. Jest wtedy możliwość wnioskowania o aneks do umowy kredytowej, który wydłuży okres budowlany. Każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie. Koszt aneksu to 200 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
564
126
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 615 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Trwają zmasowane ataki telefoniczne na klientów banków, w których oszuści manipulują klientami do wykonywania transakcji. Blokady, które nastąpiły, były prewencyjne, aby nie dopuścić do wykonania prze

...

09-02-2026
Re: Awaria wpłatomatu - brak pieniędzy na koncie

Zapisałam Twoje uwagi z prośbą o sprawdzenie. Przekazałam też prośbę o pilne rozpatrzenie do odpowiedniego działu.

07-02-2026
Awaria wpłatomatu - brak pieniędzy na koncie

Dzień dobry,

30 stycznia dokonywałem wpłaty we wpłatomacie na kwotę 10 000 zł. Niestety urządzenie zacięło się, nie reagowało na moje klikanie i ostatecznie zatrzymało gotówkę bez wydruku potwierdzenia

...

07-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy