Odpowiedz

koniec okresu budowlanego

Dzień dobry
Pytanie dotyczy zakończenia budowy. Kończy nam się przedłużony do 36 miesięcy okres budowlany. Będziemy wysyłać do Banku wszystkie wymagane dokumenty, w tym dokumentację zdjęciową wykonanych prac. Co w przypadku jeśli Bank będzie miał zastrzeżenia odnośnie zakresu zakończonych robót budowlanych? Zostanie wyznaczony jakiś termin na ukończenie, Bank wyśle inspektora na budowę, będzie konieczność podpisania aneksu? Jakie mogą być ew. kolejne kroki w tym procesie?

Dziękuję

Odpowiedz
0 Lajków
maked77
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
27-09-2023
Wiadomość 1 z 2 (3 520 wyświetleń)

Re: koniec okresu budowlanego

Jeśli skończy się okres 36 miesięcy na rozliczenie się z budowy, a budowa nadal nie będzie zakończona, zapraszamy do kontaktu ze specjalistą w oddziale banku. Jest wtedy możliwość wnioskowania o aneks do umowy kredytowej, który wydłuży okres budowlany. Każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie. Koszt aneksu to 200 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
541
121
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 469 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy