Odpowiedz

nadplata?

jak to jest

np. mam kredy ze stala stopa na 4% i rata 1500, kończy się stała stopa i powiedzmy mam oprocentowanie 6% i ratę 1700, decyduje się na nadpłate kredytu ze zmniejszeniem okresu kredytowania, ing skróci mi okres i rata dalej jest 1700 ? czy skróci mi okres przy racie 1200?

Odpowiedz
0 Lajków
as91
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
87
6
05-04-2019
Wiadomość 1 z 2 (3 075 wyświetleń)

Re: nadplata?

Dzięki nadpłatom kredytu hipotecznego zmniejszamy kwotę pożyczoną od banku, czyli kapitał, od którego naliczane są odsetki. 
Im niższa jest kwota pozostała do spłaty, tym mniejsze są odsetki – co powoduje zmniejszenie raty przy tym samy okresie kredytowania.

Po dokonaniu takiej nadpłaty i zmniejszeniu raty można również zadecydować, aby skrócić okres kredytowania i tym samym zwiększyć ratę – np. powracając do raty sprzed nadpłaty. 

Szczegóły Twojej sytuacji możemy sprawdzić na czacie w Moim ING lub na infolinii: 32 357 00 57. Specjaliści hipoteczni są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 oraz w soboty w godzinach 8:00-16:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
153
23
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 923 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebn...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy