23-03-2020 11:27
Witam
Mam juz kredyt hipoteczny na zakup mieszkania w ING który spłacam od ponad roku.
Potrzebuje teraz dobrać kredyt na wykończenie tegoż mieszkania.
Złożylismy wniosek przez przedstawiciela Notus Bank ale został odrzucony bo nie ma jeszcze wymaganych wpisów do ksiąg wieczystych ani założonej nowej na wyodrębniony lokal. Przedstawiciel dowiadywał się przed złożeniem wnioku o to i dostał informację że wystarczy akt notarialny z zapisem o żądaniu wysłania wniosku do sądu o odpowiednie wpisy.
Jak to wreszcie jest w ING? Różne sytuacje są, może poprostu osoba podejmująca decyzję o przyznaniu kredytu była niedoinformowana a może miała gorszy dzień i wszytskie wnioski odrzucała. Wiadomo jak to jest z czynnikiem ludzkim.
Dostałem informację z sądu że w obecnej sytuacji wirusa możemy czekać dłuuugo na wpis.
Może jest innym sposób aby szybko uzyskać taki kredyt? - może da się podpisać aneks do aktualnej umowy kredytowej na zakup mieszkania o zwiększenie kwoty?
23-03-2020 11:41
24-03-2020 15:09 | Edytowano: 24-03-2020 15:10
@thriller w tej sytuacji proponuję, żebyś skontaktował się z osobą, u której kompletowałeś dokumenty. Standardowo przy kredycie musi być założona księga wieczysta. Nie ma możliwości podwyższenia aktualnego kredytu
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024