Odpowiedz

czas oczekiwania

Witam. ile w tej chwili się czeka na decyzje ostatczną po złożeniu wnisoku z wszystkimi dokumentami w banku?

Odpowiedz
0 Lajków
KowalOla0088
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
08-07-2016
Wiadomość 1 z 3 (5 087 wyświetleń)

Re.: czas oczekiwania

Obecnie uśredniony czas na podjęcie decyzji kredytowej kredytu hipotecznego, od momentu złożenia kompletnego wniosku do decyzji ostatecznej, to 13 dni roboczych. Czas ten może ulec zmianie w zależności od tego ile wniosków wpłynie i jaki będzie stopień skomplikowania dokumentów do weryfikacji.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

Odpowiedz
0 Lajków
SandraŚ
Były moderator
Były moderator icon
52
12
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (5 069 wyświetleń)

Re.: czas oczekiwania

Witam,

Składałam wniosek przed 14 września, został rozpatrzony jeszcze we wrześniu. Wszystkie formalności udało się dopełnić do 29 września. Jestem mega zadowolona. 

Bardzo dziękuję za pomoc i naprowadzenie mnie Panią w banku, zwłaszcza, że to mój pierwszy kredyt hipoteczny i pierwsze mieszkanie Emotikon: Szczęśliwy

Cała procedura nie trwała dłużej niż 3 tygodnie Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
ewewas0700
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
10-09-2016
Wiadomość 3 z 3 (4 654 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

U mnie też to tyle trwa i terminy pokrywają się z tym co jest na stronie. Na wstępie mój pośrednik od razu mi powiedział, że w ING czas to ok 2 m-cy, więc wiedziałem, że trzeba będzie trochę poczekać.

...

28-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

6 tygodni od złożenia wniosku. Aktualnie wydają decyzję. Termin na umowie przedwstępnej już minął. Teraz to se mogą wydawać decyzję. Hahaha ... dla siebie.

28-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy