Odpowiedz

co po zlozeniu dokumentow?

Witam interesuje mnie proces rozpatrywania wniosku. Sklafam dokumenty dostaje decyzje wstepna? I jak to dalej wyglada?
Odpowiedz
0 Lajków
aniolek89
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
08-05-2017
Wiadomość 1 z 5 (5 728 wyświetleń)

Re.: co po zlozeniu dokumentow?

Z tego co ja wiem:

1. Wpłacasz 420 za inspekcję (mieszkanie, rynek pierwotny) albo robisz operat na swój koszt. To zajmuje parę dni.

2. Po wykonaniu operatu zapada decyzja ostateczna i podpisujesz umowę kredytową

3. Składasz wnioski o wypłatę transz kredytu zgodnie z zawartą umową deweloperską, oczywiście najpierw uruchamiasz środki własne.

Odpowiedz
0 Lajków
takijeden
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
12
0
17-04-2017
Wiadomość 2 z 5 (5 716 wyświetleń)

@aniolek89 W kolejnym kroku zlecamy wycenę wartości nieruchomości, następnie podejmujemy decyzję ostateczną.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
659
123
04-09-2015
Wiadomość 3 z 5 (5 672 wyświetleń)

ja zlozylam dokumenty na poczatku kwietnia, tyle ze juz z operatem, w tym czasie zaswiadczenie ze spoldzielni starcilo waznosc, donosilam nowe, teraz znwu chca dokumentu potwierdzajacego wlasnosc zbywcy a dostli to w spadku, o czym mowilam od poczatku ale nikt o te dokemnty nie prosil, znowu musze pozyskac ten dokumet a dalej nie wiem przynazli mi ten kredyt, nie rozumiem czemu takich dokumentow nie prosza od razu , cala sprawa ciagnie sie strasznie

Odpowiedz
0 Lajków
aniolek89
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
08-05-2017
Wiadomość 4 z 5 (5 657 wyświetleń)

Skontaktuj się doradcą u którego złożyłaś wniosek kredytowy. Tylko doradca może sprawdzić jaki jest status wniosku. Czasami zdarza się, że podczas analizy wniosku klienci są proszeni o dodatkowe dokumenty.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 5 (5 605 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Tryb ciemny

Ten temat trwa od 2021 roku. To już 4 lata. Jak tam praca? Jak idą postępy?
Drodzy moderatorzy:
-Jakie to uczucie odpisywać w tej sprawie innym ludziom?
BTW czy odpisze mi człowiek czy bot wstawi komenta...

22-04-2025
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy