10-05-2017 14:21
10-05-2017 15:08
Z tego co ja wiem:
1. Wpłacasz 420 za inspekcję (mieszkanie, rynek pierwotny) albo robisz operat na swój koszt. To zajmuje parę dni.
2. Po wykonaniu operatu zapada decyzja ostateczna i podpisujesz umowę kredytową
3. Składasz wnioski o wypłatę transz kredytu zgodnie z zawartą umową deweloperską, oczywiście najpierw uruchamiasz środki własne.
11-05-2017 10:31
@aniolek89 W kolejnym kroku zlecamy wycenę wartości nieruchomości, następnie podejmujemy decyzję ostateczną.
11-05-2017 16:17
ja zlozylam dokumenty na poczatku kwietnia, tyle ze juz z operatem, w tym czasie zaswiadczenie ze spoldzielni starcilo waznosc, donosilam nowe, teraz znwu chca dokumentu potwierdzajacego wlasnosc zbywcy a dostli to w spadku, o czym mowilam od poczatku ale nikt o te dokemnty nie prosil, znowu musze pozyskac ten dokumet a dalej nie wiem przynazli mi ten kredyt, nie rozumiem czemu takich dokumentow nie prosza od razu , cala sprawa ciagnie sie strasznie
12-05-2017 08:06
Skontaktuj się doradcą u którego złożyłaś wniosek kredytowy. Tylko doradca może sprawdzić jaki jest status wniosku. Czasami zdarza się, że podczas analizy wniosku klienci są proszeni o dodatkowe dokumenty.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024