Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zniżka o 0,05% za ubezpieczenie nieruchomości

Kiedy zniżka w kredycie zaczyna obowiązywać: od początku, czy dopiero po zakończeniu inwestycji (rozpoczęciu opłacania składki)?

Odpowiedz
0 Lajków
rafels
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
1
20-04-2020
Wiadomość 1 z 5 (6 104 wyświetleń)

Re: Zniżka o 0,05% za ubezpieczenie nieruchomości

Niestety tu nie udzielimy odpowiedzi - jest to zależne od zapisów umowy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
615
129
19-03-2018
Wiadomość 2 z 5 (6 030 wyświetleń)

Re.: Zniżka o 0,05% za ubezpieczenie nieruchomości

U mnie działała od momentu podpisania Umowy i zadeklarowania ubezpieczenia mieszkania po podpisaniu aktu końcowego Emotikon: Szczęśliwy. Czyli przekładając to na Twoją sytuację budowlaną, zakładam, że tak samo być powinno - od momentu, gdy podpisałaś/eś Umowę Kredytową Emotikon: Szczęśliwy.
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 3 z 5 (5 970 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedzi. Okazało się, że faktycznie ubezpieczenie obniża oprocentowanie o 0,05%, ale jednocześnie oczekiwanie na wpis do hipoteki podwyższa je o tyle samo, więc w sumie wychodzi na zero. Zmyliła mnie ta sama wartość i nie zauważyłem, że to jednak działa ;D

Pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
rafels
Doradca z ambicjami I
4
1
20-04-2020
Wiadomość 4 z 5 (5 920 wyświetleń)

Warto dodać, że zniżka obowiązuje przy ubezpieczeniu w opcji rozszerzonej, która jest dosyć droga (w moim przypadku 540 zł rocznie) i może się nie opłacać przy szybszej spłacie kredytu.
Zerwikaptur
Doradca z ambicjami I
9
2
18-11-2019
Wiadomość 5 z 5 (5 657 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy