Odpowiedz

Zmiana oprocentowania w 2023 roku

Jak będzie wyglądało przeliczenie oprocentowania w 2023 roku? Czy dla aktywnych kredytów hipotecznych stawka WIBOR zostanie zastąpiona nowym wskaźnikiem?

Mam zmianę oprocentowania 05.01.2023 i zastanawiam się czego się spodziwać - dalej na podstawie WIBOR 6M czy nowy wskaźnik? Nie mogę póki co znaleźć jakiejś jasnej informacji na ten temat. 

Odpowiedz
0 Lajków
neta
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
35
4
16-01-2021
Wiadomość 1 z 5 (7 770 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania w 2023 roku

Chcielibyśmy móc jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, jednak nie znamy szczegółów dotyczących zmiany wskaźnika referencyjnego na nowy. Jeśli nastąpią jakiekolwiek zmiany w tym temacie, będziemy informować klientów.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
453
84
18-01-2021
Wiadomość 2 z 5 (7 644 wyświetleń)

Re: Zmiana oprocentowania w 2023 roku

Zmiana na nowy wskaźnik zostanie wprowadzona kiedy obecny będzie mniej dla banku opłacalny…Na szczęście już ktoś uszczypnął umowę ing w sądzie i za 1-2 lata będzie jak z kredytami chf. Dodatkowa wibor-marża zniknie
Odpowiedz
0 Lajków
Papi123
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
18
9
29-07-2022
Wiadomość 3 z 5 (7 400 wyświetleń)

Re.: Zmiana oprocentowania w 2023 roku

Czy coś już wiadomo w tym temacie? Za 4 dni zmiana oprocentowania - czyli rozumiem, że skoro do tej pory nie mam żadnej informacji z banku, to mam patrzeć na WIBOR 6M? No chyba że coś w ostatniej chwili się zmieni?
Odpowiedz
0 Lajków
neta
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
35
4
16-01-2021
Wiadomość 4 z 5 (7 025 wyświetleń)

Re: Re.: Zmiana oprocentowania w 2023 roku

Nie znamy jeszcze dokładnych terminów wprowadzenia nowego wskazania. Jak na razie nie wprowadzamy zmian w sposobie oprocentowaniu kredytów, więc najbliższą zmianę wykonamy na podstawie aktualnie obowiązującego WIBOR6M. O zmianach na pewno będziemy informować z wyprzedzeniem.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 5 z 5 (6 943 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy