Odpowiedz

Zdolność kredytowa

Czy mam możliwość zwiększenia raty i obniżenia czasu kredytowania już istniejącego kredytu hipotecznego? Dostałam podwyżkę z 2500zl na 2900 zł netto. Kredyt był udzielany rok temu w wysokości 200 tys na 25 lat. Czy jest możliwość po podwyżce pensji na zmniejszenie liczby rat ? Czy teraz w czasie kryzysu zdolności jest słabiej obliczana ? Pracuje w tej samej firmie 5 lat.
Odpowiedz
0 Lajków
joamaj6681
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
19-07-2020
Wiadomość 1 z 5 (5 329 wyświetleń)

Re: Zdolność kredytowa

@joamaj6681 Tak, jest taka możliwość. Jeśli Twoje zarobki się zwiększyły, możesz złożyć wniosek o aneks skracający czas spłaty kredytu w oddziale naszego banku.
Zapraszam do kontaktu z naszą infolinią 32 357 00 57. Podczas rozmowy możemy doprecyzować szczegóły i umówić Cię na spotkanie. Trzeba będzie przygotować dokumenty potwierdzające Twoje zarobki, za aneks pobierzemy opłatę w wysokości 200 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
656
133
12-04-2017
Wiadomość 2 z 5 (5 211 wyświetleń)

Re.: Zdolność kredytowa

Dziękuję za odpowiedź Niestety dzwoniłam na infolinię i Pani mnie poinformowala ,że pomimo wyższej pensji moja zdolność jest taka sama albo i gorsza niż wcześniej z uwagi na obostrzenia banku w czasie epidemii. Czy wiadomo kiedy zdolności będzie liczona tak jak wcześniej przed epidemią?
Odpowiedz
0 Lajków
joamaj6681
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
19-07-2020
Wiadomość 3 z 5 (5 192 wyświetleń)

Re.: Zdolność kredytowa

To pewnie znając Banki może jeszcze potrwać Emotikon: Mrugający.

Ale alternatywnie nadpłacaj po prostu kredyt regularnie i raz na pół roku składaj wniosek o skrócenie kredytu z przywróceniem raty bazowej. Nic to nie kosztuje, a efekt podobny do oczekiwanego przez Ciebie.

Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 4 z 5 (5 171 wyświetleń)

Re: Re.: Zdolność kredytowa

Możesz nadpłacać kredyt w dowolnym momencie, dzięki temu skrócisz okres spłaty a Twoja miesięczna rata będzie większa. Ta dyspozycja wymaga sporządzenia aneksu i podpisania go w naszym oddziale Emotikon: Szczęśliwy  Jeśli zamówisz aneks w ciągu 3 miesięcy od nadpłaty, nie naliczymy za niego prowizji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1144
226
07-06-2017
Wiadomość 5 z 5 (5 089 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy