Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Re.: Zawieszenie rat kredytu - harmonogram z 8 ratami z samymi odsetkami

[ Edytowane ]

Podejrzewam, że chodzi o to z tym harmonogramem, że bank nie chce pokazać w całości korekty jaką wakacje kredytowe wniosą w przychody baku i prognozowanego wyniku rocznego, dlatego korygowana jest tylko najbliższa rata i naliczane "błędne podwójne odsetki". W takich harmonogramach dalej bank ma przyszłe wpływy jakby nie było wakacji. Wysocy managerowie premie przecież musza wziąć za wyniki a akcjonariusze natomiast i tak targają włosy na głowie po spadku akcji w ujęciu YTD wiec nie ma co im jeszcze bardziej psuć nastojów. Lepiej wkurzyć klienta niż akcjonariusza. Myślę jednak że bez UOKiK i KNF w tym wypadku się nie obejdzie.  

Odpowiedz
0 Lajków
gonczarek
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
02-08-2022
Wiadomość 11 z 14 (3 571 wyświetleń)

Re.: Zawieszenie rat kredytu - harmonogram z 8 ratami z samymi odsetkami

Mam podobnie ostatnia rata jest gigantyczna, ale zauważyłem że ost rata po zawieszeniu nadal jest w tym samym terminie co powinna być zgodnie z umową podpisana, chyba oni to skorygują po ostatniej zawieszonej racie czyli w czwartym kwartale 23 roku wtedy harmonogram przelicza i dodadzą te 8 Mc wakacji, gdyż przecież nie mają prawa wiedzieć ile jeszcze stopy pójdą w górę, co z wiborem itp więc myślę że nie ma co się bać.
Odpowiedz
0 Lajków
Krzysiek34
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
05-08-2022
Wiadomość 12 z 14 (3 240 wyświetleń)

Czesc, a na jaki email do UOKiK wogole mozna wyslac odnosnie tej sytuacji?

Odpowiedz
0 Lajków
ewe
ewe
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-08-2022
Wiadomość 13 z 14 (2 924 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów:

uokik@uokik.gov.pl

Urząd Komisji Nadzoru Finansowego:

knf@knf.gov.pl

Zachęcam do wysyłania.

Gdyby normalna firma odwaliła taką manianę, to straciłaby wielu klientów.
A w ING "nie ma problemu" "nic się nie stało" "harmonogram po prostu jest niepoprawny".
Zdumiewa mnie jak poważny bank może takie jaja sobie robić. Bareja wiecznie żywy jak widać. Żal nas - klientów cały czas robionych w ch#ja. Szkoda, że banku od kredytu hipotecznego nie da się zmienić tak łatwo jak np. operatora komórkowego.
MoneyQueen
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
11
6
04-06-2022
Wiadomość 14 z 14 (2 847 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy