18-01-2022 14:06
Witam,
Na umowie wstępnej od doradcy do kredytu hipotecznego mam taki zapis: "konto z wpływami min 2000 z dostępem do bankowości
internetowej (każdy kredytobiorca)".
Co znaczy "każdy kredytobiorca"? Biorę kredyt z małżonką, ona konta w ing mieć nie będzie, więc i żadnych wpływów nie będzie. Deklarowane 2000 będzie realizowane przeze mnie. Jest ktoś w stanie powiedzieć o co z tym zapisem chodzi? Czy każde z Nas osobna ma mieć takie wpływy?
19-01-2022 13:38
Ten zapis o każdym kredytobiorcy odnosi się tylko do bankowości internetowej
Konto może być jedno, np. Direct, gdzie tylko ty będziesz właścicielem, a Twoja żona pełnomocnikiem wraz z własnym dostępem do Mojego ING.
Z tego konta będziemy pobierać ratę i również na te konto muszą być wpływy w wysokości min. 2 000 zł.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |