18-01-2022 14:06
Witam,
Na umowie wstępnej od doradcy do kredytu hipotecznego mam taki zapis: "konto z wpływami min 2000 z dostępem do bankowości
internetowej (każdy kredytobiorca)".
Co znaczy "każdy kredytobiorca"? Biorę kredyt z małżonką, ona konta w ing mieć nie będzie, więc i żadnych wpływów nie będzie. Deklarowane 2000 będzie realizowane przeze mnie. Jest ktoś w stanie powiedzieć o co z tym zapisem chodzi? Czy każde z Nas osobna ma mieć takie wpływy?
19-01-2022 13:38
Ten zapis o każdym kredytobiorcy odnosi się tylko do bankowości internetowej Konto może być jedno, np. Direct, gdzie tylko ty będziesz właścicielem, a Twoja żona pełnomocnikiem wraz z własnym dostępem do Mojego ING.
Z tego konta będziemy pobierać ratę i również na te konto muszą być wpływy w wysokości min. 2 000 zł.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn
... 24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |