Odpowiedz

Wysokość transzy na budowę domu

Witam,
Dostaliśmy pozytywna decyzję kredytowa dotyczaca kredytu hipotecznego na budowę domu. Czy możemy jednorazowo uzyskać całą wysokość kredytu ? Jeśli tak to jakie warunki musimy spełnić.
Jeśli nie to kto decyduje o wysokości transzy? Chcielibysmy podzielić kredyt na dwie równe transze aby w przypadku uruchomienia drugiej transzy skrócić okres karencji
Odpowiedz
0 Lajków
Anna122
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
25-06-2018
Wiadomość 1 z 4 (6 684 wyświetleń)

Re: Wysokość transzy na budowę domu

Podczas wydawania decyzji kredytowej analityk ustala ilość i wysokość transz.
Nie można tego zmienić. Jeśli kredyt zostanie uruchomiony w całości, wtedy można zrezygnować z karencji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (6 674 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź.

W przypadku dwóch transz, przy wypłacaniu środków z drugiej transzy można od razu wnioskować o zniesienie okresu karencji przy zachowaniu 2-letnego okresu budowlanego i przejście na spłacanie rat kapitałowo-odsetkowych, tak? Czy bank po uruchomieniu drugiej transzy może odmówić zawieszenia okresu karencji?

Odpowiedz
0 Lajków
Anna122
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
25-06-2018
Wiadomość 3 z 4 (6 643 wyświetleń)

Po uruchomieniu drugiej transzy możesz zrezygnować z karencji w spłacie. Nie odmawiamy takiej dyspozycji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (6 584 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
IKE - więcej niż jeden fundusz

Dzień dobry, mam IKE w ING. Przy założeniu wybrałem konkretny fundusz. Robię regularnie kolejne wpłaty, które idą na ten sam fundusz. Chciałbym jednak, żeby cześć moich wpłat szła na inny fundusz z of...

03-01-2025
Re.: blokada na obsługę zajęcia przelewu z ubezpieczenia na życie

Trochę rozjaśniłeś kwestie tej blokady.. czego nie udało się niestety na czacie i w placówce.. Przy okazji.. W Placówce również nie udało się mi uzyskać odpowiedzi na tą sprawę.. a konkretniej kwesti

...

02-01-2025
Re.: blokada na obsługę zajęcia przelewu z ubezpieczenia na życie

Wpływ ze źródła, o którym Pan wspomina nie został wskazany w zamkniętym katalogu źródeł wyłączonych spod zajęcia z mocy prawa na zajętym rachunku. Dlatego jego udostępnienie możliwe jest w ramach kwot...

02-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy