Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wysokość transzy na budowę domu

Witam,
Dostaliśmy pozytywna decyzję kredytowa dotyczaca kredytu hipotecznego na budowę domu. Czy możemy jednorazowo uzyskać całą wysokość kredytu ? Jeśli tak to jakie warunki musimy spełnić.
Jeśli nie to kto decyduje o wysokości transzy? Chcielibysmy podzielić kredyt na dwie równe transze aby w przypadku uruchomienia drugiej transzy skrócić okres karencji
Odpowiedz
0 Lajków
Anna122
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
25-06-2018
Wiadomość 1 z 4 (8 063 wyświetleń)

Re: Wysokość transzy na budowę domu

Podczas wydawania decyzji kredytowej analityk ustala ilość i wysokość transz.
Nie można tego zmienić. Jeśli kredyt zostanie uruchomiony w całości, wtedy można zrezygnować z karencji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (8 053 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź.

W przypadku dwóch transz, przy wypłacaniu środków z drugiej transzy można od razu wnioskować o zniesienie okresu karencji przy zachowaniu 2-letnego okresu budowlanego i przejście na spłacanie rat kapitałowo-odsetkowych, tak? Czy bank po uruchomieniu drugiej transzy może odmówić zawieszenia okresu karencji?

Odpowiedz
0 Lajków
Anna122
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
25-06-2018
Wiadomość 3 z 4 (8 022 wyświetleń)

Po uruchomieniu drugiej transzy możesz zrezygnować z karencji w spłacie. Nie odmawiamy takiej dyspozycji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (7 963 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

13-04-2026
Re: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

1. Przygotowujemy dokumenty do 14 dni od spłaty i wysyłamy listem poleconym. W przesyłce będzie: oświadczenie Banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, kopia notarialna pełnomocnictwa (dla osoby, która

...

13-04-2026
Re: Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

Prosimy, skontaktuj się z naszą infolinią lub czatem w bankowości. Specjaliści firmowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 17:00. Jeśli zależy Ci na czasie, powiedz o tym specjaliście reje

...

13-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy