23-02-2020 11:46
Dzień dobry,
Mam następujące pytanie. Chcemy w tym roku kupić dom w stanie surowym zamkniętym(aktualnie jest jeszcze w trakcie budowy). Jako że zależy nam na czasie, gdyż w międzyczasie musimy sprzedać mieszkanie i się z niego wyprowadzić już do tego domu, zastanawiam się czy gdybyśmy wykonali prace wykończeniowe przed podpisaniem umowy notarialnej, to można to zaliczyć jako wkład własny? Chodzi mi np. o wykonanie elektryki, hydrauliki i np. tynków, czyli generalnie rzeczy które potem i tak musimy zrobić żeby doprowadzić nieruchomość do stanu developerskiego. Oczywiście ewentualne rachunki byłyby wystawione już na nas, ale jak do tego podszedł by bank?
Pozdrawiam.
24-02-2020 17:58
Prace które wykonasz, zaliczymy jako wkład własny. Rzeczoznawca wykona operat szacunkowy, który potwierdzi wartość wkładu własnego.
Jakiś czas temu zmieniłem telefon na Huawei. Okazało się, że nie mogę aktywować płatności telefonem . z czego wcześniej korzystałem bez problemu na telefonie Honor i Oppo. Po wielu próbach udałem się
... 16-02-2025ING jako bank chwalę, za komunikację, relatywnie dobry UI,
ale z minusów to zazwyczaj ostrzegam przed tym maskowanie.
Rozumiem, że dla większości ludzi to jest dobry dodatkowy mechanizm bezpieczeństwa
... 16-02-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
6 | |
5 | |
5 |