Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Opóźnienia w oddaniu nieruchomości przez dewelopera

Dostalismy pismo, że deweloper odda lokale nabywcom z 3 miesięcznym opóźnieniem. Jesteśmy właśnie przed terminem puszczenia ostatniej transzy(z 5) dla dewelopera, co jak wiadomo będzie wiązało się dla nas z wyższą ratą odsetkową. Deweloper zgodził się na wydłużenie terminu uruchomienia ostatniej transzy, ale co to oznacza dla nas i banku? Czy musimy w tym przypadku sporządzać aneks do umowy kredytowej ? Mamy taki zapis w umowie i nie wiem jak go interpretować "...jeżeli kredytobiorca nie spełni warunków przewidzianych dla pierwszego uruchomienia środków z kredytu lub nie złoży wniosku o jego uruchomienie najpozniej w terminie..." - chodzi o pierwszą transze z pięciu, czy ogolnie o wszystkie transze dla dewelopera jako pierwsze uruchomienie ? ( a drugie to kwota na wykończenie mieszkania, którą otrzymamy po odbiorze nieruchomosci) Pomoże ktoś mądry ? Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
taisiya
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
19-02-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 079 wyświetleń)

Re: Opóźnienia w oddaniu nieruchomości przez dewelopera

W opisanej przez Ciebie sytuacji proszę Cię o kontakt z naszą infolinią kredytów hipotecznych pod numerem 32 357 00 57. Nasi specjaliści są tam dla Ciebie dostępni w dni robocze 8-20 i soboty 8-16. Sprawdzą oni dokładnie warunki Twojego kredytu hipotecznego. Jeżeli będzie konieczność podpisania aneksu do Twojego kredytu, skontaktujemy się ze specjalistą hipotecznym z oddziału naszego banku.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 022 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy