Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wydłużenie okresu budowlanego/niewyrobienie się z wykończeniem

Cześć,

Niestety nie wyrobiliśmy się z wykończeniem mieszkania z przyczyn niezależnych od nas (skręcenie kolana, naprawianie usterek z rękojmi przez dewelopera), a nadszedł czas rozliczenia drugiej transzy kredytu. 

Została nam tylko łazienka, do zrobienia - 90% kosztorysu się zgadza.

Czy jest szansa, żeby nie podpisując aneksu wydłużyć odrobinę czas składania oświadczenia o zakończeniu robót? Możliwe, że w dwa, trzy tygodnie byłoby zrobione.

Ewentualnie czy aneks w takich sytuacjach jest tylko formalnością i płacąc za aneks będzie można przedłużyć okres budowlany bez problemu? 

Jak to zrobić? Załączyć zdjęcia tego co zostało zrobione i dopiero ING będzie decydować o sposobie rozwiązania sprawy?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Miszka
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
18-02-2019
Wiadomość 1 z 2 (4 716 wyświetleń)

Re: Wydłużenie okresu budowlanego/niewyrobienie się z wykończeniem

Skontaktuj się proszę z naszą infolinią: 32/ 357 00 57. Jest ona dostępna od poniedziałku do piątku w godzinach 7:30 – 21:00. W soboty w godzinach 8:00 – 16:00. Sprawdzimy wtedy, jakie masz możliwości. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 693 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy