06-09-2022 14:39
Witam,
26.08.2022 złożyłem wniosek o zmianę oprocentowania swojego kredytu hipotecznego ze zmiennego na stałe. Pan z ING, który składał w moim imieniu wniosek, powiedział, że od czerwca na decyzję czeka się zdecydowanie krócej niż było to jeszcze w marcu/kwietniu (wtedy czas oczekiwania wynosił od 1,5 miesiąca do 2). Wniosek złożony w piątek, a w poniedziałek 29.08.2022 dostałem powiadomienie o sprawdzaniu mnie w BIK. W najbliższy piątek miną dwa tygodnie od dnia złożenia wniosku. Czy ktoś się orientuje ile się czeka na decyzję? 21 dni? miesiąc? Niestety, ja dostałem jedynie informację, że czas jest krótszy bo jest zdecydowanie mniej wniosków, ale pytając ile to jest "krócej" - to już nie dostałem konkretnej odpowiedzi.
07-09-2022 14:39
Czasy oczekiwania faktycznie są obecnie krótsze, jednak nadal wniosków mamy bardzo dużo. Trudno jest nam wskazać konkretny termin. Robimy wszystko, żeby ten czas oczekiwania był możliwe jak najszybszy. Bardzo prosimy o cierpliwość
08-09-2022 12:11
Dziękuję, własnie dzisiaj dostałem odpowiedź -a zatem trwało to prawie 14 dni :-)
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024