Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wniosek o zmianę oprocentowania na stałe - kredyt hipoteczny

Witam,

26.08.2022 złożyłem wniosek o zmianę oprocentowania swojego kredytu hipotecznego ze zmiennego na stałe. Pan z ING, który składał w moim imieniu wniosek, powiedział, że od czerwca na decyzję czeka się zdecydowanie krócej niż było to jeszcze w marcu/kwietniu (wtedy czas oczekiwania wynosił od 1,5 miesiąca do 2). Wniosek złożony w piątek, a w poniedziałek 29.08.2022 dostałem powiadomienie o sprawdzaniu mnie w BIK.  W najbliższy piątek miną dwa tygodnie od dnia złożenia wniosku. Czy ktoś się orientuje ile się czeka na decyzję? 21 dni? miesiąc? Niestety, ja dostałem jedynie informację, że czas jest krótszy bo jest zdecydowanie mniej wniosków, ale pytając ile to jest "krócej" - to już nie dostałem konkretnej odpowiedzi. 

Odpowiedz
0 Lajków
Jeremi09876
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
06-09-2022
Wiadomość 1 z 3 (1 754 wyświetleń)

Re: Wniosek o zmianę oprocentowania na stałe - kredyt hipoteczny

Czasy oczekiwania faktycznie są obecnie krótsze, jednak nadal wniosków mamy bardzo dużo. Trudno jest nam wskazać konkretny termin. Robimy wszystko, żeby ten czas oczekiwania był możliwe jak najszybszy. Bardzo prosimy o cierpliwość Emotikon: Szczęśliwy

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 3 (1 674 wyświetleń)

Re: Wniosek o zmianę oprocentowania na stałe - kredyt hipoteczny

Dziękuję, własnie dzisiaj dostałem odpowiedź -a zatem trwało to prawie 14 dni :-)Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
Jeremi09876
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
06-09-2022
Wiadomość 3 z 3 (1 639 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kółeczko się kręci

Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s

...

25-11-2024
Re: Re.: Brak telefonu od ING, aktywacja aplikacji

Skontaktuj się z nami przez czat po zalogowaniu do Mojego ING przez przeglądarkę WWW lub infolinią pod numerem 32 357 00 69 - sprawdzimy co jest powodem.

25-11-2024
Re.: Zbieg egzekucji

Tutaj to chyba nie rozumiem. Skoro środki ,które zostały zablokowane i nieprzekazane do komornika z powodu zbiegu egzekucji...nie są już własnością klienta banku tylko podlegają egzekucji to dlaczego ...

25-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy