Odpowiedz

Re.: WIBOR 6m

No i jest tak jak pisałem, chociaż nawet nie trzeba było czekać do jutra. Na tą chwilę oprocentowanie mam zaktualizowane (WIBOR 6M na 0,72%) oraz nowy harmonogram z którego jestem zadowolony.

dariog
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
10
4
13-03-2018
Wiadomość 31 z 46 (10 536 wyświetleń)

Potwierdzam, harmonogram zaktualizowany. Jestem miło zaskoczony.

Odpowiedz
0 Lajków
SnKam
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
15-04-2020
Wiadomość 32 z 46 (10 504 wyświetleń)

Fajnie WamEmotikon: Szczęśliwy
Szkoda ze bank o ktorym mialem tak dobre zdanie nie potrafi "nagiac" swoich paragrafow w obliczu tak wyjatkowej sytuacji pechowcom ktorym wibor zmienil sie 2 dni przed tapnieciem...
Odpowiedz
0 Lajków
malkus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
1
13-04-2020
Wiadomość 33 z 46 (10 406 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Co mają powiedzieć klienci ze stałym oprocentowaniem, gdzie cała polityka rządu była, by banki obowiązkowo wprowadzały do oferty stałe oprocentowanie na minimum 5 lat? Też mamy oczekiwać "nagięcia paragrafów" i zmiany oprocentowania? Emotikon: Szczęśliwy

Moim skromnym zdaniem umowy które się podpisało trzeba brać na klatę.

Zalecam też wszystkim zmienno-procentowcą zastanowienie się nad zmianą umowy na stałe oprocentowanie, jeśli stopy będą rosły to oferty mogą nie być tak atrakcyjne.

Odpowiedz
0 Lajków
vanion
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
31
4
01-04-2020
Wiadomość 34 z 46 (10 382 wyświetleń)

Vanion... mi chodzi o wyjatkowa okolicznosc 2 dni roznicy wobec 6 miesiecy. Statystycznie "nie do trafienia" okolicznosc. Drugim kredyt mam lutowo/sierpniowy wiec niewiele lepiej...

Opcje stalych oprocentowan sa jak najbardziej porzadane... na zachodzie ich wolumen jest znaczaco wiekszy niz u Nas i zdecydowanie popieram taka mozliwosc wyboru.
malkus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
1
13-04-2020
Wiadomość 35 z 46 (10 366 wyświetleń)

Malkus - każda okoliczność w dzisiejszych czasach jest wyjątkowa Emotikon: Szczęśliwy. U mnie to jest kwestia 9 dni .. a kto inny będzie miał kwestię 20 dni i oczekiwać będzie tego samego. Niestety możemy proponować różne opcje, ale Bank już pokazał kierunek jaki obrał. I zupełnie szczerze nie widziałem jeszcze na własne oczy oferty banku, który dokonałby dobrowolnej rekalkulacji. Znacie takie przykłady? 

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 36 z 46 (10 354 wyświetleń)

Galanel88
Mam 2 ing dwie hipoteki.
Mam kupe leasingow.
Mam konto firmowe i linie kredytowa.

I ogolnie bardzo pozytywne zdanie na temat banku i kompetencji Doradcow... moze stad wynika naiwnosc ze mogliby sie zachowac fajniej.
Tym bardziej ze doswiadczenia z konkurencji sa znaczaco gorsze...

Podyzszona marze za brak wpisu do hipoteki - byla niewielka jak na rynek zwyzka chyba 0.3% - wyrownanie po wpisie dali od dnia wpisu a nie od dnia dostatczenia dokumentu o wpisie - wydawalo mi sie ze nie kazdy bank tak robi. Nie narzucaja swoich polis na chate, oferte na rynku uwazam ze maja naprawde jedna z lepszych od lat. Chyba dlatego tak mnie irytuje ten pech..

Ostatnie informacje o lichwiarskim rozkredytowaniu mnie dosc mocno zaniepokoily...
Odpowiedz
0 Lajków
malkus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
1
13-04-2020
Wiadomość 37 z 46 (10 327 wyświetleń)

Super. A moja żona z dnia na dzień straciła praktycznie źródło zarobkowe .. i z całym szacunkiem, ale liczę co najwyżej sam na siebie. Przeplanowałem wydatki, ruszyłem rezerwy na takie sytuacje, zrezygnowałem z wszelkich niepotrzebnych subskrypcji i usług. Nie tknąłbym kredytu hipotecznego, nie mając przekonania, że taki scenariusz mam zabezpieczony i w miarę przemyślany, bo akurat turystyka to branża narażona nie tylko na kryzysy transportowe, ale też polityczne. A w żadnym momencie nie chciałem też żeby takie wahnięcie finansowe było psychologicznym obciążeniem dla rodziny.

Przykro mi to mówić, ale jako naród absolutnie nie dbamy o własne bezpieczeństwo finansowe i w takich momentach oczekujemy, że inni rozwiążą problem naszej własnej niedbałości. I żadna argumentacja do mnie w tym zakresie nie trafi. Czytam nawet na tym forum wiele negatywnych wypowiedzi o Banku ludzi, którzy nie potrafią poprawie zrozumieć podpisanej przez siebie Umowy i jej kluczowych zapisów.. więc z dwojga złego wolę jednak, żeby Bank był pewnym gwarantem jasności i stabilności zasad niż naginał się w każdej „wyjątkowej” sytuacji.
Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 38 z 46 (10 303 wyświetleń)

Spokojnie... ja nie mam sytuacji podbramkowej.
Doskonale wiem jak dziala zawieszenie rat, splata tylko odsetek, marza, wibor i cala reszta.

Nie wnioskowalem poki co o zadne przesuwanie leasingow czy kredytow mimo ze zawodowo pracujemy na 30-40%.

W praktyce zirytowal mnie jednak ten wibor i niestatystyczny pech... a jeszcze bardziej fakt, ze przy podwyzszaniu mozna miec podobnego pecha. Teraz widze poprostu jaki ten 6m wibor jest niesprawiedliwy i rzadzony przypadkiem - tylko tyle.

Z owych opisow forumowych - oferta pomocowa ing w tym zakresie kresuje sie jednak dosc blado.
Odpowiedz
0 Lajków
malkus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
1
13-04-2020
Wiadomość 39 z 46 (10 277 wyświetleń)

witam

umowa kredytu hipotecznego podpisana w sierpniu, stopa oprocentowania wtedy 3,48% WIBOR6M od maja oprocentowanie wzrosło do 3,53% . Czy ktoś moze wyjaśnić skad taka sytuacja?

Odpowiedz
0 Lajków
bendzi89
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
06-05-2020
Wiadomość 40 z 46 (9 579 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy