18-03-2022 04:50
20-03-2022 06:33
Transzę kredytu uruchamiamy do 10 dni kalendarzowych (jeśli umowę podpisywałaś przed 16.05.2021r) lub 10 dni roboczych jeśli po tym terminie.
Po weryfikacji Twojej dyspozycji dostaniesz od nas powiadomienie Push i wiadomość w Moje ING. Jeśli wszystko będzie w porządku zobaczysz uruchomioną kwotę w szczegółach Twojego kredytu. W przypadku wątpliwości będziemy się z Tobą kontaktować przez wiadomość w Moje ING.
Jeśli jednak chcesz się upewnić, czy wszystkie dokumenty przesłałaś poprawnie, napisz proszę do naszych specjalistów hipotecznych na czacie w Moje ING Czat znajdziesz na samym dole strony (od poniedziałku do piątku od godziny 8:00 do 20:00)
Nowego odbiorcę dodasz albo po wykonaniu przelewu, na ekranie z potwierdzeniem jego zrealizowania. Albo przez zakładkę Usługi.
Mając dodanego odbiorcę, w przyszłości, kiedy będziesz chciał zlecić do
... 26-03-2023Ja mam cały czas ten sam komunikat o dwóch dniach roboczych i jest to chyba związane z wakacjami kredytowymi - ja mam zawieszone raty na marzec i kwiecień. W maju będę próbował nadpłacać i skracać okr
... 24-03-2023Chciałabym to dla Ciebie sprawdzić, natomiast tutaj nie mam wglądu do Twojego konta. Proszę, skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Czat zajęć egzekucyjnych czynny jest w dni ro
... 24-03-2023Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
55 | |
22 | |
11 | |
10 | |
10 |