09-04-2019 13:35
Witam,
Czy jest możliwe wyliczenie składki ubezpieczenia nieruchomości na potrzeby kredytu hipotecznego z oferty banku?
Chodzi mi o to czy jak pójdę do banku to czy obsługa banku obliczy mi orientacyjną składkę i możliwe warianty ubezpieczenia?
Wniosek jest na etapie operatu - jeszcze nie przedłożonego. Mamy wstępną decyzję pozytywną ale chcielibyśmy się zorientować na temat dodatkowych kosztów takich jak ubezpieczenie nieruchomości i ubezpieczenie na życie.
09-04-2019 15:38
Specjalista, u którego złożysz wniosek oczywiście może wyliczyć składki ubezpieczeniowe.
W przypadku ubezpieczenia nieruchomości za naszym pośrednictwem składka ubezpieczeniowa i tak liczona jest od pierwotnie udzielonej kwoty kredytu, nie od wartości nieruchomości.
09-04-2019 15:50
Nie chcemy ubezpieczenia od doradcy ponieważ nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Chcemy obliczyć orientacyjną kwotę ubezpieczenia w banku. Wniosek jak już wspomniałam jest złożony i jest na etapie operatu.
Proszę o informację czy jeśli pójdę do oddziału z decyzją wstępną pozytywną to czy pracownik banku udzieli mi informacji na temat ubezpieczenia (wyliczy orientacyjną składkę)?
09-04-2019 21:02
Składkę ubezpieczenia dla nieruchomości możemy wliczyć nawet przed złożeniem wniosku o kredyt.
Zadzwoń do nas pod numer 32 357 00 65, tam przedstawimy Ci naszą ofertę.
10-04-2019 10:22
A czy mogę jeszcze uzyskać odpowiedź na pytanie dotyczące operatu, jaki jest czas na dostarczenie go od momentu otrzymania decyzji pozytywnej wstępnej? Ile mamy dni żeby dostarczyć operat i zmieścić się w czasie? Zostaliśmy źle pokierowani przez doradcę i nie wiemy czy nie jest już za późno. Jak długo są ważne dokumenty ?
10-04-2019 13:17
@Alutka11 Bez sprawdzenia dokumentów niestety, nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Najlepiej kontaktować się ze specjalistą, u którego był składany wniosek. Jeżeli nie chcesz zapraszamy do kontaktu z naszą infolinią – sprawdzimy, co możemy dla Ciebie zrobić.
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |