05-11-2022 20:53 | Edytowano: 05-11-2022 20:55
Proszę o podpowiedź w kwetii pobieranych składek na ubezpieczenie spłaty kredytu oraz ubezpieczenie nieruchomości. Sytuacja jest następująca - w dniu płatności kredytu (dokładnie dzisiaj, tj. 5.11.) zostały zablokowane środki na ww. składki ubezpieczeniowe, jednak jak się okazało, na rachunku było za mało środków i widzę w historii, że nastąpiło później zwolnienie blokady na "+" , czyli środki te wróciły na rachunek, o czym zorientowałam się dopiero wieczorem. Od razu uzupełniłam środki na rachunku bieżącym, robiąc przelew wewnętrzny z konta oszczędnościowego. Pytanie - czy do końca dnia, bądź w najbliższym dniu roboczym nastąpi jeszcze jedna próba automatycznego pobrania tych składek czy ewentualnie można to spłacić samodzielnie wykonując przelew? Dodam, że w zakładce kredytu widzę teraz należność przeterminowaną, ale tylko w wysokości składki na ubezpieczenie spłaty kredytu (mimo, że dzień jeszcze się nie skończył, a środki na koncie zostały uzupełnone ok. godz. 19:00).
07-11-2022 15:51
W przypadku braku wystarczających środków na pokrycie składki ubezpieczeniowej, opłacimy tę składkę, jednak faktycznie przy kredycie będzie widniała informacja o zaległości przeterminowanej. Opłatę pobierzemy następnego dnia. Nie poniesiesz z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów.
Powinno więc dzisiaj się już wszystko wyświetlać prawidłowo przy Twoim kredycie.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |