Odpowiedz

Ubezpieczenie domu

Witam,

Muszę przesłać do ing polisę za ubezpieczenie domu wraz z opłacona składką. Chodzi o ubezpieczenie domu w kredycie hipotecznym. Czy składka musi być opłacona w całości czy mogę sobie wziąć na dwie raty.
Odpowiedz
0 Lajków
megatapety
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
34
1
02-09-2017
Wiadomość 1 z 6 (9 132 wyświetleń)

Re: Ubezpieczenie domu

Jest możliwość opłacenia w dwóch ratach. Informacja o tym w jaki sposób będzie płatna składka, musi być zawarta w polisie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 6 (9 119 wyświetleń)

To wiem, tylko czy bank się zgodzi, pamiętam z zeszłego roku że składka musiała być opłacona w całości za cały rok to prawda?, nie mam ubezpieczenia przez bank, tylko indywidualnie ubezpieczam dom.

Odpowiedz
0 Lajków
megatapety
Doradca z ambicjami I
34
1
02-09-2017
Wiadomość 3 z 6 (9 083 wyświetleń)

Akceptujemy to i jest możliwe, aby polisa była opłacona w 2 ratach. Natomiast po zapłaceniu tych składek każdorazowo prosimy o przesłanie do nas potwierdzeń. 

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 4 z 6 (9 071 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Pytam, dlatego że sprzedajemy dom i możliwe że za miesiąc lub dwa kredyt będzie spłacony w całości. W banku już pytałem o spłatę, ale zapomniałem zapytać właśnie o tą składkę. 

To możemy również skorzystać z kwartalnej płatności?, tylko za każdym razem musimy dostarczyć potwierdzenie płatności?

Odpowiedz
0 Lajków
megatapety
Doradca z ambicjami I
34
1
02-09-2017
Wiadomość 5 z 6 (9 068 wyświetleń)

Oczywiście jest taka możliwość, składka może być również płatna kwartalnie. Tylko tak jak pisałam wcześniej, do czasu posiadania u nas kredytu każdorazowo prosimy o przesyłanie potwierdzenia opłacenia.

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 6 z 6 (9 047 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy