Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Mam pytanie dotyczące możliwości złożenia wniosku o kredyt hipoteczny.

Moja sytuacja wygląda następująco: najpierw byłem zatrudniony na umowie zlecenie (12 miesięcy), następnie miałem 1 dzień przerwy między umowami, a potem rozpocząłem pracę u innego pracodawcy. Obecnie pracuję na umowie o pracę od około 10 miesięcy, a aktualna umowa jest zawarta jeszcze na kolejne 6 miesięcy do przodu. Jest to kolejna umowa u tego samego pracodawcy.

Czy w takiej sytuacji istnieje możliwość złożenia wniosku o kredyt hipoteczny w ING? Na stronie widnieje informacja: "Przy produktach hipotecznych akceptujemy umowę na czas określony. Umowa musi trwać min. 12 miesięcy u obecnego pracodawcy oraz 6 miesięcy do przodu.", stąd wątpliwości.

Będę wdzięczny za informacje lub podzielenie się doświadczeniami w podobnej sytuacji.

Odpowiedz
0 Lajków
Seleyese
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
14-03-2026
Wiadomość 1 z 4 (1 215 wyświetleń)

Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Po pierwsze zostały tylko 2 miesiące do 12. Po drugie to czy piszesz 6 miesięcy do przodu do dotyczy 10+6 czy 12+6? Jeśli 10+6 to zagadaj z pracodawcą - w końcu musisz i tak mieć stałe dochody na spłatę a nie umowę tylko jako podkładkę pod wniosek.
Odpowiedz
0 Lajków
Faraon24
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
31
5
30-12-2019
Wiadomość 2 z 4 (1 197 wyświetleń)

Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Cześć. Od dnia dzisiejszego jest to 11 miesięcy wstecz I 6.5 w przód. Wniosek chce składać już / przed końcem marca, czy warto to w ogóle rozważać w takim przypadku? Czy wniosek zostanie z automatu odrzucony przez brak spełnienia warunków?
Odpowiedz
0 Lajków
Seleyese
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
14-03-2026
Wiadomość 3 z 4 (1 173 wyświetleń)

Re: Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

W tej sytuacji wniosek zostanie odrzucony z powodu niespełnienia podstawowych warunków. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
239
48
02-09-2021
Wiadomość 4 z 4 (993 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

13-04-2026
Re: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

1. Przygotowujemy dokumenty do 14 dni od spłaty i wysyłamy listem poleconym. W przesyłce będzie: oświadczenie Banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, kopia notarialna pełnomocnictwa (dla osoby, która

...

13-04-2026
Re: Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

Prosimy, skontaktuj się z naszą infolinią lub czatem w bankowości. Specjaliści firmowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 17:00. Jeśli zależy Ci na czasie, powiedz o tym specjaliście reje

...

13-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy