Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Mam pytanie dotyczące możliwości złożenia wniosku o kredyt hipoteczny.

Moja sytuacja wygląda następująco: najpierw byłem zatrudniony na umowie zlecenie (12 miesięcy), następnie miałem 1 dzień przerwy między umowami, a potem rozpocząłem pracę u innego pracodawcy. Obecnie pracuję na umowie o pracę od około 10 miesięcy, a aktualna umowa jest zawarta jeszcze na kolejne 6 miesięcy do przodu. Jest to kolejna umowa u tego samego pracodawcy.

Czy w takiej sytuacji istnieje możliwość złożenia wniosku o kredyt hipoteczny w ING? Na stronie widnieje informacja: "Przy produktach hipotecznych akceptujemy umowę na czas określony. Umowa musi trwać min. 12 miesięcy u obecnego pracodawcy oraz 6 miesięcy do przodu.", stąd wątpliwości.

Będę wdzięczny za informacje lub podzielenie się doświadczeniami w podobnej sytuacji.

Odpowiedz
0 Lajków
Seleyese
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
14-03-2026
Wiadomość 1 z 4 (942 wyświetleń)

Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Po pierwsze zostały tylko 2 miesiące do 12. Po drugie to czy piszesz 6 miesięcy do przodu do dotyczy 10+6 czy 12+6? Jeśli 10+6 to zagadaj z pracodawcą - w końcu musisz i tak mieć stałe dochody na spłatę a nie umowę tylko jako podkładkę pod wniosek.
Odpowiedz
0 Lajków
Faraon24
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
31
5
30-12-2019
Wiadomość 2 z 4 (924 wyświetleń)

Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

Cześć. Od dnia dzisiejszego jest to 11 miesięcy wstecz I 6.5 w przód. Wniosek chce składać już / przed końcem marca, czy warto to w ogóle rozważać w takim przypadku? Czy wniosek zostanie z automatu odrzucony przez brak spełnienia warunków?
Odpowiedz
0 Lajków
Seleyese
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
14-03-2026
Wiadomość 3 z 4 (900 wyświetleń)

Re: Re.: Staż pracy u aktualnego pracodawcy a kredyt hipoteczny

W tej sytuacji wniosek zostanie odrzucony z powodu niespełnienia podstawowych warunków. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
237
48
02-09-2021
Wiadomość 4 z 4 (720 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

03-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, na

...

03-04-2026
Re.: Wprowadzenie Samsung Pay

Minęło prawie pół roku i cisza w kwestii wprowadzenia Samsung Pay ( Samsung Wallet). Samsung wprowadził promocje na swoje produkty i oferuje gratisy po wykonaniu kilku płatności samsung Wallet ale cóż...

02-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy