- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Spłata współwłaścicieli działki budowlanej
07-01-2022 12:33
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
Jestem współwłaścicielem działki budowlanej, a moje udziały to 1/4. Pozostałe osoby wyraziły chęć odsprzedania swoich udziałów. Czy mogę sfinansować spłatę współwłaścicieli częściowo poprzez kredyt hipoteczny w ING? Dodam tylko, że z powodu posiadania gotówki na pokrycie większości wartości działki, chodziłoby o dość mały kredyt 70 tys. na minimalny okres kredytowania. Czy poprzez ING można zrealizować tego typu transakcję?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-01-2022 11:48
Re: Spłata współwłaścicieli działki budowlanej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak możemy udzielić takiego kredytu. Jednak zabezpieczeniem może być jedynie cała wartość działki, a nie tylko jej część. Wszystko jednak zależy od sytuacji w Księdze Wieczystej w momencie składania wniosku. Jeśli będziesz już jedynym właścicielem działki, możesz taki wniosek składać od razu po odpowiednim wpisie.
Jeśli jednak pozostali współwłaściciele zostaną wypisani później - w momencie składania wniosku będziemy potrzebować ich zgody na obciążenie działki hipoteką.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj